Monday, February 25, 2013

Cuba mencuba

Assalamualaikum. Anda sihat? Cik Laura masih belum sihat sepenuhnya. Mungkin banyak berfikir dua tiga menjak ni dan perubahan perancangan yang sering di ganggu oleh memo - memo tentang kerja yang bertambah - tambah sejak dua tiga menjak ini.

Bunyinya kedengaran stress sangat kan?

This week, mood datang kerja merundum lagi. Mahu terus berlingkar dalam selimut dan menyambung tidur sahaja. Kalaulah saya boleh begitu, seronok juga ye. Kalaulah boleh saya biarkan sahaja semua tugas kan tentu seronok juga. At least untuk sementara. Lari dari semua masalah dan kekalutan tentang kerja.

Mencari kerja baru? Mungkin usaha itu perlu dilipat gandakan. Mungkin perlu perubahan tempat agar diri kembali bermotivasi.

Dah tak boleh kata I love my job. I just love teaching. Not the administration works. And yes, I dah hampir tak tahu nak senyum.

Okay, It just that, I am not given the other option. I tak kisah tak naik pangkat sekalipun. I just nak berbudi pada anak bangsa. Itu aja.

But now, classes have to be rescheduled. Badan jatuh sakit - sakit. Sebabnya kerana jiwa masih marah dan memberontak. Tak ada motivasi dan jadi tak mahu buat semua. Jadi malas dan nak abaikan aja segala memo yang datang.


Yang saya nampak jalan penyelesaian satu sahaja, resignation.

Sudah kena belajar untuk berjimat. At least for several months. yeah, Dah sampai masa.

Perhaps, this is the turning point.

Saya akan tekun menulis, buat nursery, jual tuala, jual cupcakes or kuih muih, Buat tusyen pada yang memerlukan. Hopefully, I can survive.

Doakan kawan - kawan...

No comments:

Post a Comment