Sunday, February 9, 2020

Langkawi Trip

Assalamualaikum. I was in my way to Kuantan from an urgent task in KL when a colleague asked me to join her trip. It was in December 2019 and without thinking much, I said yes. I will definitely support the trip!

Masa tu I fikir, I need break. Kalau nak tunggu tak busy, entah bila I boleh pergi bercuti. Kalau pun tunggu duit banyak, pon tak tahu lah bila I boleh keluar bercuti. Walaupun masa tu dan Sekarang ni punyalah I banyak kerja, I decide, pergi je. Lari kejap dari segala kesibukan dan bergembira dan berjimba! Hoyeh!

I taip entry ni dalam bas. Dalam perjalanan balik dari Langkawi. Masih jauh nak ke Kuantan. FYI, dalam bas ni dah 9 jam. Tambah lagi dalam feri tadi 2 jam. Dah 11 jam perjalanan. I think berbaki around 3 hours lagi baru sampai Kuantan. Ni baru masuk LATAR.

I is happy! Hahaha. Indeed I'm happy. I tak fikir byk. I nak beli coklat ke, beli pinggan mangkuk ke, I tak fikir banyak. Nak, terus masuk trolley dan terus swap card. I rasa I dah lama tak rasa excitement bila berbelanja. So I reward myself je. Tapi idoklah sampai beribu cuma agak banyak juga.

Even I rasa takut nak naik cabel car, kali ni I keraskan hati. I cakap dgn diri I, set minda I yang nothing will happen. The view is magnificent. Enjoy! N I did it. Alhamdulillah I tak cuak langsung. I relaks shj. Kawan I dua orang sampai menangis dan pejam mata sepanjang dlm cable car. I solute dorang. Sebab I tahu the feeling. I naik menara taming sari pon ketar - ketar pegang orang sebelah. Haha.

I really enjoyed ferry ride. Walaupun lama, 2 jam tapi I seronok. I siap keluar dari dek penumpang. Duduk kat luar mengadap laut. SubhanAllah. MasyaAllah, indah sungguh ciptaan Allah. Mendamaikan hati.

One more, we all ambil pakej Kilim Geoforest juga. Mula - mula takut. Yelah bot kecil je. Apatah lagi tukang bawa tu kemain drift. Tapi lama - lama I rasa okay. Alhamdulilah. I tak sangka I jadi kuat semangat macam tu. I dapat feel bahawa akan selamat. Best woi bila bot tengah laju, dia buat lencongan. It was fun. I puas hati sangat.

Syukur Alhamdulillah.

Ni I letak few pictures dulu. Nanti I buat entry berfasa - fasa ye.










No comments:

Post a Comment